top of page

braniteljski portal.hr donosi: " Na području Brčkog uhićen Novak Mitrović, osumnjičen za ratne zloči

Na području Brčkog uhićen Novak Mitrović, osumnjičen za ratne zločine

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e, rano jutros na području Brčkog, lišili su slobode osumnjičenog Novaka Mitrovića, rođenog 1. siječnja 1952. godine u Prištini, nastanjenog u Brčkom.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik 2. Ozrenske brigade VRS počinio krivična djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, te ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

On je osumnjičen da je zajedno s drugim pripadnicima VRS, kao čuvar u logoru „Dom Franjo Herljević" u selu Kamenica općina Zavidovići, držao protivzakonito zatočene civile bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz općina Zenica, Zavidovići i Žepče u periodu od mjeseca lipnja do prosinca 1992. godine.

On je osumnjičen da je u istom periodu počinio ubojstva, mučenja i nečovječna postupanja prema žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koje su u navedenom periodu bile zatočene u tom logoru.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

H.D

više na: http://www.braniteljski-portal.hr/


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Pretite nas
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page