top of page

VIDEO: Pogledajte 'Sliku Hrvatske' o Vukovaru koju je HRT odbio prikazati

Emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.

Ove dvije emisije prikazane su preko satelita zbog čega ih gledateljstvo u Hrvatskoj nije moglo pogledati. Jedna emisija tematizira današnji život u Vukovaru, dok je u drugoj riječ o presudi generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Upravo emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.

Povod spornoj emisiji o Vukovaru bio je 18. studeni, Dan sjećanja na Vukovar. Krišto je posjetila odgojno-obrazovne ustanove gdje je razgovarala s djecom i hrvatske i srpske nacionalnosti. Razgovarala je i sa Hrvaticom, žrtvom silovanja čiji su silovatelji na slobodi. Posjetila je hangare koji su u Domovinskom ratu služili kao koncentracijski logori za Hrvate odakle su gledatelji mogli čuti potresno i jezivo

svjedočenje supruge mučenog i ubijenog Vukovarca.

Slučajno ili ne, nedugo nakon neprikazivanja emisije hrvatska Vlada je najavila uvođenje dvojezičnosti u Vukovar.

U nastavku možete pogledati obje emisije. Pozivamo vas da sami procijenite je li emisija o Vukovaru trebala biti objavljena na hrvatskoj nacionalnoj televiziji kako bi je mogli gledati i HRT-ovi pretplatnici.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Pretite nas
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page