top of page

Večernji list donosi: "Leko: Nije lako braniteljima reći ne, ali nije lako ni graditi državu"

Branitelji su danas došli u Sabor kako bi se očitovali o izvješću o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te o izvješću o poslovanju istoimenog Fonda za 2013

8136b266c306d98ef7d461a4b05b66f9.jpg

Stanka za stankom i optužbe o kršenju Poslovnika Sabora obilježile su saborsko jutro koje je trebalo započeti raspravama o Izvješću o provedbi zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2013. godinu te o poslovanju istoimenog fonda. No prije te "vruće" rasprave dio zastupnika želio je progovoriti o problemima RIZ odašiljača. Pokušao je tada HDZ-ov Josip Đakić tražiti stanku kako bi kritizirao odluku predsjednika Sabora Josipa Leke da se tijekom rasprave o ovim izvješćima ipak zastupnicima ne može obratiti predstavnik branitelja, no to je odbijeno uz objašnjenje kako Poslovnik ne dopušta takva obraćanja.

Laburist Mladen Novak objasnio je da je jučer dobio pismo radnika kojim ga obavještavaju da su DUUDI i CERP dionice nekoliko poduzeća, između ostalog i RIZ-a, dali u posjed privatnim osobama u ime obeštećenja za oduzetu imovinu od strane bivše države.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Pretite nas
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page